Hoppa till innehållet

En sommarhälsning, juni 2019.

Vår rektor Charlotte ger oss alla en sommarhälsning, som passar bra inför resten av året också!

Vilken bok ligger på ditt nattduksbord?
Ibland i intervjuer i tidningar så får den intervjuade denna fråga och jag tycker alltid det är spännande att kolla upp vad det är för böcker och om det är någon jag borde läsa. Min dröm är att alla elever på Kristinaskolan alltid ska ha minst en bok på sitt nattduksbord som den aktivt läser i.
Under året har vi satsat ganska mycket på inköp av nya böcker och iordningsställande av skolbibliotek. Nu är alla böcker sökbara och de går därmed att hitta även om de står i en annan byggnad. Jag blev så glad när jag i våras såg en elev som kom och bar på en av våra nyinköpta böcker, för att ha och läsa i klassrummet.
Lärarna har fortbildat sig under konceptet läslyftet. De har läst om och samtalat om språkets användning i alla ämnen. Jag ser med glädje fram mot vad detta kommer mynna ut i. Jag vet att flera lärare har funderingar och planer kring detta.
Så vad ligger på mitt nattduksbord just nu? Jo eftersom det är sommar och snart semester har jag flera böcker som väntar på att bli lästa. Bland annat har jag en ungdomsbok som jag fått ta över av sonen som är en del i serien Broderband av John Flanagan, en ny kristen ungdomsbok ”Inte som du tror” som vi fick till skolan om en tonårstjej som jag vill kunna berätta om i höst. Den jag läser i är ”Viskande skuggor” av Jan-Philipp Sendker. Jag har inte kommit så lång än men jag hoppas den är lika bra som ”Konsten att höra hjärtslag”.
Med önskan om att du också ska öppna en bok och förvinna in den magiska bokvärlden.

Trevlig sommar önskar Charlotte

Rektor på Kristinaskolan