Klass 3 har varit i Ekehagens forntidsby.

Det är en stor satsning som vi brukar låta varje tredjeklass vara med om. Årets treor åkte iväg tidigt på morgonen onsdag 6 maj, tillsammans med lärare, kamratstödjare och några föräldrar. Vi fick en rolig och lärorik dag. Vår guide tog oss med på en rundvandring genom hela forntiden, med små stopp på boplatserna på jägarstenåldern, bondestenåldern, bronsåldern och järnåldern. Efter det fick vi sätta igång med forntidslivet och började då med att laga mat. Alla fick också tillverka en skinnpåse med hjälp av en flintakniv, och dessutom en pil med ett skydd. Som avslutning hann eleverna också med att testa på att paddla stockkanot, skjuta pilbåge och använda ett musikinstrument som kallas "brummare".

Det var glada och trötta elever som kom hem till Angered vid halvfemtiden. Mer än en elev hade ändrat sig efter sin dag i forntiden och kunde nu tänka sig att ha levat då. Både husen och maten var bättre än de hade trott!