David och Goliat

Vi använder många olika arbetssätt på Kristinaskolan. När klass 3 jobbade med Bibelns berättelse om David och Goliat var sång och musik en viktig del. Resultatet blev en musikal som eleverna visade upp vid två tillfällen. Dels för sina familjer på en familjekväll och dels för förskoleklassen en förmiddag. Eleverna var jätteduktiga och jag tror att de alltid kommer att minnas att vi inte ska döma någon efter det yttre, om någon är stor eller liten, eller ung eller gammal. Som de sjöng i den sista sången:

"1. Det är inte alltid den starke som segrar, det är inte alltid som vuxna vet mest. Det är inte alltid den störste som vinner, det lilla och svaga kan också va bäst!

Refräng:Jätten Goliat i all sin styrka kom emot pojken med svärd och spjut. Men David blev hela folkets hjälte, han slunga en sten, och kampen va slut.

2. Och David förstod att den kraften han ägde och modet han fick när han kämpade på, det kom ifrån Gud, från den eviga källan. Han ger av sin styrka till stora och små.

3. När andra tar för sig och stänger dig ute, när dom säger till dig att du inget vet, så glöm inte bort att det finns ett Guds rike där rättvisan segrar i evighet."