Kristinaskolans kamratstödjare

Vi är glada åt de tre kamratstödjare som kommit till Kristinaskolan i januari 2015. Tre dagar i veckan kommer de att finnas till hands för våra elever under vårterminen 2015.

Anja är 19 år och kommer från Vännäs, en bit från Umeå. Markus är 20 och kommer från Farsta i Stockholmsområdet och Emilia, 21 år, är nästan härifrån, närmare bestämt från Floda lite nordväst om Göteborg. De har alla gått en Bibelskola i Mexiko som heter Apostlagärningarna 29 under hösten 2014. Nu är de pigga på att se vad Gud vill och kan göra här på hemmaplan i Sverige. ”Vi vill ge vidare det vi själva fått”, säger Anja. ”Och se vad Gud gör då”, fortsätter Emilia.

Vi passade på att fråga några frågor nu när de precis flyttat till Angered, och bland annat kommit som kamratstödjare till oss på Kristinaskolan.

Vad gör en kamratstödjare?
Det är ju lite olika beroende på vilken ålder av barn man är med, säger Markus. Jag som är i klass F-3 är med och leker på rasterna och ser till att alla har det bra. Jag hjälper också till med allt möjligt på lektionerna.

I klass 4-6 är det ungefär likadant, säger Anja. Hittills har jag mest varit i klass 4. Jag är med och leker på rasterna, hjälper till i klassrummet, och ser till allas bästa.

För mig som är med klass 7-9 är det annorlunda, säger Emilia. Jag hänger runt, pratar, går omkring och finns till för dem som vill prata lite.

Vad ser ni fram emot?
Vi vill bygga goda relationer med människor här, och också ha goda samtal om Gud och tron när det passar. Vi vill bli en del av samhället här i Angered och Rannebergen. Att vara kamratstödjare är en del av det vi vill ge tid och kraft till, men det ska också bli intressant med andra saker. Det ska bli spännande att leva här och vi ser fram emot att möta våren här. Det ska också bli spännande att tillämpa våra erfarenheter från Mexiko, och se mer vad Gud kan och vill göra även i Sverige, så att det vi var med om där blir mer verkligt.