Kristinaskolans klassdag

I början av september hade alla klasser på Kristinaskolan en egen klassdag. Det sjöd av aktiviteter, både inne och ute, på skolan och ute i naturen eller i stan. Någon klass använde en del av dagen till att träna simning i Angereds Arena, någon klass åkte till Plikta i Slottskogen, någon klass fixade fint i sitt nya klassrum, det var väldigt olika. Här berättar mentorerna i klass 8 om sin dag i Vättlefjäll.

Hej!

På onsdagen den 4:e september hade vi klassens dag i klass 8. Vi började med en sovmorgon, eftersom vi skulle stanna längre än 7:an och 9:an. Så alla kom till skolan kl:10.00. Då gick vi igenom regler, delade in i grupper och berättade hur man styr en kanot. Sedan tog vi en uppfriskande promenad till Vättlestugan. Våra mentorer hade fixat åt oss, så kanoterna, paddlarna och flytvästarna låg framme. Vi drog iväg alla kanoter på små hjul och satte i dem i vattnet. Sedan paddlade vi. Det var inte helt lätt. Man märkte vilka elever det var som lyssnat på genomgången. Men tillslut kom vi fram till stopp nummer 1. Surtebadet. Där badade vi (de som hade lust!!!) och åt vår matsäck. Vi stannade nog där 1 timme....det var kul!!! Sedan envisades Mark (vår lärare) med att han skulle visa en sak innan vi åkte tillbaka till skolan. Så ut i kanoterna igen....paddla till en liten ö i närheten av 1:a lyftet och där vilade vi. Sist åkte vi tillbaka till Vättlestugan. Daniel, Jan och Mark hoppade ur kanoten i vattnet 50 meter från slutet. Då seglade kanoten iväg och kvar var pojkarna utan kanot. Som tur var räddade lärarna dem och hämtade in kanoten.

Vädret var superfint hela tiden och alla elever verkade ha haft jättekul hela dagen. Tack för oss.

/KSE, MB och MP