Vildmarksdagen 24 maj

En av skolans bästa dagar är den Vildmarksdag som vi brukar ha i Vättlefjäll varje år. Eleverna i klass F-9 får lära sig olika saker man behöver kunna när man vistas i naturen, och de får dessutom träna sig i samarbete och omsorg om varandra. I år fick vi dessutom en väldigt praktisk lektion i hur viktigt det är med bra kläder, kläder som passar dagens väder!

Som vanligt hade vår idrottslärare Agnello planerat olika vildmarksinspirerade stationer. Eleverna fick lära sig om allemansrätten, första hjälpen, göra en bår, använda trangiakök och tändstål, göra pinnbröd, testa på att paddla kanot, träna på karttecken och orientering, göra knopar och dessutom prova på flera olika andra slags samarbetsövningar. Tyvärr tilltog regnet, och eleverna började bli inte bara blöta utan även kalla, så efter korvgrillningen fick dagen avslutas lite i förtid.

När vi på lågstadiet kom tillbaka till skolan fylldes alla torkskåp till bristningsgränsen och eleverna fick mysa i sina klassrum och på fritids. När man blivit torr och varm igen kändes det som en härlig dag trots alt! Men nästa gång hoppas vi på mycket bättre väder! Och blir det inte det tror jag att väldigt många kommer att ha bättre regnkläder, varmare tröja och vantar med sig!