Förskolan vt 2020

Vi har denna terminen arbetat temainriktad. Temat har genomsyrat hela vår verksamhet på förskolan.

KROPPEN har varit huvudtema med tre undergrupper: MAT, STOPP MIN KROPP och RÖRELSE

Lite av vad vi gjort och gör:

Vi har bland annat pratat om maten som bränsle för kroppen. Vi behöver näringsrik mat, och vi behöver äta så vi orkar leka och lära.

Vi har haft veckans hemliga grönsak för att introducera nya och spännande smaker.

Vi har pratat mycket om personlig integritet, att alla bestämmer över sin kropp.

Vi har haft mycket rörelse och gympa. En gång i veckan har några barn varit i skolans gympasal. Vi har gått till skogen varje vecka där vi har klättrat i träd, balanserat på stockar och haft olika uppdragskort.

För några veckor sedan hade vi Bamseloppet. Barnen sprang, en i taget, en runda på ängen bredvid förskolan, medan alla andra barn hejade på. Alla barn fick sedan medalj och diplom utdelad till ljudet av en fanfar. Vi hade pratat och förberett barnen innan själva loppet, och barnen var mycket spända och förväntansfulla när vi genomförde det!

För några veckor sedan fick vi utökad gård på förskolan, så nu har vi inhägnad kuperad skogsmiljö där barnen och vi pedagoger kan leka, utforska och studera naturens skiftningar på nära håll. Spela spel i naturen kan vi också göra!

Många hälsningar från teamet på förskolan, genom Irene.