Hoppa till innehållet

Litteraturveckan 2020

I år skulle Kristinaskolan vara med på Göteborgs stads litteraturvecka för första gången. Vi såg bland annat fram emot författarbesök i årskurs 2, 5 och 8. Tyvärr satte Corona stopp för det mesta och både författarbesöken och annat blev inställt. Men på F-3 hade vi en minivariant av en litteraturvecka i alla fall.


Kristinaskolans egen läshörna gjorde entré. Varje lunchrast läste vi en bok i ett soligt hörn på skolgården. Det var jättemysigt. 

Klass 2 hade förberett författarbesöket av Thomas Halling väldigt mycket, och både läst och skrivit om hans böcker. Istället för att träffa Thomas och höra honom läsa och berätta fick nu tvåorna chansen att läsa och berätta för ettorna. Vi samlades i tre grupper en förmiddag och läste för varandra. Ettorna fick också låna några av böckerna. När tvåorna läst klart fick alla ettor som ville och vågade läsa sina läsläxor för tvåorna. Eleverna i tvåan var imponerade av hur bra ettorna läste. Detta var också ett lyckat inslag i ltteraturveckan, och något vi gärna gör om.

Hela lågstadiet jobbar också med ett bokträd i matsalen. Där sätter vi upp boktips. Efter hand som träden ute får fler och fler löv kommer också vårat bokträd att få fler och fler löv.