Skolornas och förskolornas vårstädning av Göteborg!

Torsdag 23 april var eleverna i förskolan och klass F-6 ute på vårens viktiga uppdrag. Vårstädningen av Göteborg. Och vårt ansvar var så klart här i Rannebergen. De yngre eleverna hade städområden nära skolan, men de äldre eleverna hade ansvarsområden en bra bit bort.

Tillsammans med sina lärare plockade eleverna skräp i skogen och på gångbanor. Det var mycket plastpåsar, godispapper och fimpar. Ett mer oväntat fynd var en kasserad hushällsmaskin. Några i klass 1 var lite besvikna att de inte hittade så mycket skräp som de hade hoppats. Deras lärare Wasan uppmuntrade dem med att de kan vara glada att inte så många hade skräpat ner!

På skolan hade Dick gjort i ordning lådor där eleverna fick källsortera metall, glas, plast och brännbart. På eftermiddagen gick "äldre fritids" till återvinningsstationen i Rannebergens Centrum och lämnade in det som kunde lämnas in där.

Tack till alla som hjälpt till att få det fint i naturen här i Rannebergen!