Mycket lärande på Kristinaskolan

Två nya ansikten på Kristinaskolan är Eleni Christakis och Ingrid Sjöberg. Här får du veta lite vilka de är och vad de gör på Kristinaskolan.

Eleni Christakis, vikarie och lärarstudent.
Eleni går sista året på lärarutbildningen vid Göteborgs universitet. Hon kommer till Kristinaskolan lite då och då. Ibland är hon här för att göra en uppgift som ingår i hennes utbildning med en klass eller elevgrupp. Om hon inte måste vara på universitetet kan hon ibland vara vikarie. Hittills har hon framförallt träffat eleverna i klass F-3.
Eleni är uppvuxen i Angered och gick själv på Kristinaskolan som barn.

Hur är det att vara tillbaka på sin gamla skola, men nu som lärare?
Det känns väldigt roligt att vara tillbaka, men det känns inte direkt som min gamla skola eftersom det är "nya" lokaler som jag inte gick i. Och dessutom är de flesta av lärarna som jag hade inte kvar heller, utan det är många nya ansikten för min del!

Varför vill du bli lärare?
För att jag tycker det är roligt att undervisa, framför allt de yngre barnen som är så pigga på att lära sig! Att få vara med och lägga grunden för elevernas lärande ser jag fram emot!

Hur lär man sig? Har du några bra tips till dem som är elever på Kristinaskolan idag?
Börja alltid öva på sådant som ni tycker är svårt i tid! Ge dig själv tid att lära dig, stressa inte igenom en lärandeprocess!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lärarstudent Ingrid Sjöberg

Under några veckor både denna och nästa termin är Ingrid Sjöberg här på Kristinaskolan för att genomföra sin VFU= verksamhetsförlagda utbildning i slöjd och bild. Ingrid går sitt sista år på lärarutbildningen innan hon tar examen. Hon kommer att följa Kristine E i första hand. Ingrid kommer från Åhus, men bor nu i Göteborg.

Varför valde du Kristinaskolan?
För att få erfarenhet från en lite mindre skola. Förut har jag varit på större kommunala skolor. Jag tycker också att det är intressant att vara på en kristen skola.

Vad kommer du att göra när du är här?
I början kommer jag att auskultera och lära mig av lärarna här. Så småningom kommer jag att undervisa mer själv. Då kommer en del elever att få pröva på kumihimo som är ett japanskt sätt att fläta band. Det var sådana band som t.ex samurajerna använde i sina dräkter.

Vilka är dina ämnen?
Det är slöjd, bild och teknik.

Varför är det viktigt att hålla på med de ämnena i skolan?
Det är ämnen som är ständigt aktuella i alla människors vardag, även om vi inte alltid tänker på det. Det är kunskaper som samhället behöver för att fortsätta utvecklas. Dessutom är det väldigt roligt!

Vad ser du fram emot under din VFU-tid?
Jag ser fram emot spännande möten, kreativa processer och att få utveckla nya kunskaper.