Du är här:Start > Reportage > Tio frågor

10 frågor till Aldona Lindberg

“Tio frågor”-serien fortsätter. Nu har turen kommit till Aldona Lindberg. Aldona har funnits med på Kristinaskolan i kanske 30 år, först som förälder och så småningom som personal.

Berätta, vem är Aldona Lindberg?
Maka till Lars Lindberg, mamma till 6 barn och farmor/mormor till snart 7 barnbarn.
Fem ord, som dina vänner säger om dig!
Jag vet inte vad dom säger men jag tror att dom är nöjda för dom är fortfarande mina vänner.
Om du fick en miljon kr i handen, vad skulle du göra då?
Ge extra till de jag stöder regelbundet, en del till mina barn (med familjer) och resten till mig själv!
Vilket, eller vilka fotbollslag håller du på?
Inga. Jag är inte intresserad av sport.
Hur kom det sig att du satte dina barn i den då ganska nya, lilla och okända Kristinaskolan?
Den öppnade nära vårt hem och var annorlunda jämfört med de andra skolorna i närheten. Sen tyckte jag att den var mysig för att den var liten. När jag efter ett tag själv blev kristen så blev det en självklarhet att alla mina barn skulle gå där.
Vad har Kristinaskolan betytt för dig?
Den har betytt väldigt mycket för att jag har många av mina vänner här, både som personal och föräldrar. Själv så jobbar jag här i åtminstone ett år till.
Hur har skolan förändrats under de år du funnits med?
Det första jag tänker på är att den har blivit större. Idag finns det anställd personal till skillnad från tidigare när föräldrarna var med och tog hand om både städning och diverse uppgifter.
Vill du dela något speciellt minne från din tid på Kristinaskolan?
Jag tror att det var 1985 när alla elever på skolan packade sina ryggsäckar för att bege sig av på en LÅNG promenad. Utflykten varade i en vecka och målet var Ljungskile. Alla barn kom fram hela och togs emot av glada och nöjda föräldrar.
Hurdan är en god elev?
En god elev sköter sina skoluppgifter och är snäll mot klasskamrater och personal.
Vad betyder tron för dig?
En medveten tacksamhet för allt jag får från Herren. Han är nära mig och känner mig. Jag vet att varje dag är en gåva från Herren till mig.