Du är här:Start > Reportage > Tio frågor

Tio frågor till Annika

Just nu har vi tre Annika i Kristinaskolans personal. Den Annika som svarar på 10 frågor den här gången är nog den Annika som de flesta barn och föräldrar känner mest eftersom hon är med vid starten av tiden på Kristinaskolan och det första året i förskoleklass och fritids. Nu får vi veta lite mer om henne!

Berätta, vem är Annika Anderssson?
Jag är mamma till två goa killar och fru till en man som jag är så tacksam för. Jag gillar att vara ute i naturen, gärna tillsammans med familjen.

Fem ord, som vänner säger om dig!

Omtänksam, uppmuntrande, inkluderande, lugn och varm.

Om du fick en miljon kr i handen, vad skulle du göra då?

Då skulle jag ta in hantverkare lite oftare i vårt husprojekt för att fortare bli klar. Sen skulle jag ta med familjen på en resa till sol och värme!

Vilket, eller vilka fotbollslag håller du på? (Varför?)

Jag har aldrig haft något favoritlag, men tittar gärna när svenska landslaget spelar. Men skulle jag välja något skulle det bli HIF eftersom jag kommer från Helsingborg. Jag gick samtidigt på samma högstadium som Henke Larsson!

Varför vill du jobba med 6-åringar?
När jag var klar med utbildningen hamnade jag i en årskurs 8. Jag trivdes bra med mina kollegor och ungdomarna även om jag var sugen på att jobba med skriv- och läsinlärning. Senare har jag fått möjlighet till det. De senaste tre åren har jag fått den fantastiska möjligheten att få arbeta med 6-åringar. De är spontana och nyfikna och jag lär mig något varje dag. Det är också spännande att få vara med och forma en grupp.

Vilka stunder under skoldagen gör dig glad?
Det är roligt att få höra barnens tankar då vi till exempel läst en bok. När barnen släpper in fler barn i sin lek och man ser glädjen hos den som får vara med. Det är härligt att se på när någon vågar prova på något nytt och kanske erövra en ny färdighet.

Hur var det att vara elev för dig?

Jag trivdes ganska bra i skolan för det mesta. Bildlektionerna tyckte jag allra bäst om medan jag kände att jag kunde klarat mig utan redskapsgymnastiken och välskrivningen!

Du flyttade till Angered och Kristinaskolan för några år sedan. Berätta.
Jag och min man hade en längre tid funderat på att det var dags för en ny fas. Efter många års tankar om att flytta till Göteborg beslutade vi oss sommaren 2013 för att göra slag i saken och så hamnade vi i Rannebergen, nära naturen och nära Kristinaskolan.

Vad tycker du om att göra med din familj?

Det är alltid roligt att komma ut i naturen tillsammans, kanske laga mat över öppen eld. Men det kan också vara roligt att spela ett sällskapsspel eller titta på foton.

Vad betyder tron för dig?

Tron betyder väldigt mycket för mig, den är grundtryggheten. Jag har som de allra flesta gått igenom svåra passager och upptäckt att tron på Gud alltid funnits kvar, fördjupats. Den är också utmanande och vill att jag sträcker mig ut till mina medmänniskor. Jesus visade oss verkligen genom sitt eget liv hur vi kan göra det.