Du är här:Start > Reportage > Tio frågor

Tio frågor

Många elever som minns Kristinaskolan minns Åsa Lundell med glädje. Under nästan 20 år har hon jobbat med SO och svenska på Kristinaskolans högstadium. Här berättar hon något om vem hon är och delar också minnen och tankar om Kristinaskolan.

Berätta, vem är Åsa Lundell?

Jag är Johans fru och mamma till Sven, Ester och Signe. Demokrati är jätteviktigt för mig. Och att läsa och springa. Jag gillar att träffa mina vänner, att resa, bada och åka skidor.

Fem ord, som vänner säger om dig!

Rolig, sportig, trädgårdsintresserad, organiserad livsnjutare.

Vilket, eller vilka fotbollslag håller du på?

Jonsereds IF, där mina barn har spelat.

Om du fick en miljon kr i handen, vad skulle du göra då?

När min mamma dog ärvde jag en miljon. Jag hade hellre velat ha min mamma. Men jag vet att pengar är bra att ha och att de gör livet enklare.

Varför vill du jobba på Kristinaskolan?

För att det är en liten skola där jag känner de flesta. Och jag gillar både mina jobbarkompisar och mina elever.

Du är SOlärare, varför ska alla elever på Kristinaskolan satsa på just SO?

SO-ämnena gör att vi förstår samhället. Vi får en historisk bakgrund till dagens värld. Samtidigt går inte allt att förstå och mycket av det som sker idag är så komplext att det inte går att ge några enkla svar eller lösningar på det som är svårt i Sverige och i världen. Och det är också viktigt att förstå.

Hurdan är en god elev?

En god elev är öppen för att lära sig. Frågar på det hen inte förstår och frågar varför vi ska lära oss det vi håller på med.

Du har ofta haft uppskattade tjejgrupper på Kristinaskolan. Varför är det så viktigt att ha en grupp just för tjejer, borde det inte också finnas killgrupper?

Hade jag varit kille hade jag haft killgrupper. Att få tid att prata om sånt som känns viktigt är bra för alla, tror jag.

Du firar snart 20-års-jubileum som lärare på Kristinaskolan. Vilket är ditt bästa minne från alla dessa år?

Det finns så många. Något som är fantastiskt är när eleverna har skrivit uppsatser och jag får läsa dem. Det är ett privilegie att få ta del av elevernas tankar. Ett roligt minne är när två elever gömde sig i min kateder när vi lekte kurragömma. Jag satt i ett skåp i köket jättelänge. Och en gång under en maskin i träslöjden.

Vad betyder tron för dig?

Att jag får vara liten och Gud stor. Jag har tagit mycket ansvar i hela mitt liv och då är det skönt att veta att allt inte hänger på mig. Guds perspektiv är alltid större och ljusare än mitt.