Du är här:Start > Reportage > Tio frågor

Tio frågor till Christina

Kristinaskolans tio frågor går nu till Christina Eliasson som jobbar i förskolan. Efter ett år i Ale kommun längtade hon tillbaka till oss på Kristinaskolan, och sedan januari är hon med i teamet i förskolan igen. Det är vi jätteglada för!

Berätta, vem är Christina Eliasson?
Jag är mamma till 4 barn, idag vuxna och utflugna. Jag är född och uppvuxen i Göteborgstrakten men har också bott och arbetat i Stockholmsområdet ett antal år. Tycker mycket om att att röra på mig, att vara ute i naturen, läsa och att umgås med nära och kära. Jag är barnskötare och har arbetat i yrket i många år.

Fem ord, som vänner säger om dig!
Omtänksam, pålitlig, kreativ, lugn, en god lyssnare.

Om du fick en miljon kr i handen, vad skulle du göra då?
En del skulle gå till välgörande ändamål, återstoden skulle nog användas till att betala av lån eller göra sådant man drömmer om tex resa mer eller kanske köpa en liten stuga.

Vilket, eller vilka fotbollslag håller du på? Varför?
Måste erkänna att jag faktiskt inte är speciellt intresserad av fotboll, tittar möjligen en del vid fotbolls-VM :-)

Du hade dina barn på Kristinaskolan. Hur var det att vara förälder på Kristinaskolan tyckte du? Vad har du för tankar att dela med dagens föräldrar och personal?
Mina barn brukar säga att Kristinaskolan var den bästa skolan under deras skolår, med engagerade lärare som utmanade varje elev efter just deras förmåga. Mina barns dåvarande lärare har varit och är fortfarande ett väldigt positivt föredöme för mig i mitt arbete.
De första åren då Kristinaskolan var nystartad så var det så att vi som föräldrar också var mer praktiskt engagerade och hjälptes åt i arbetslag med städning, underhåll osv. Den arbetsgemenskap som uppstod var också ett fint sätt att lära känna de andra familjerna på.

Nu jobbar du i Kristinaskolans förskola. Vad fick dig att börja jobba på Kristinaskolan?
När vi hade bestämt oss för att flytta från Stockholm tillbaka till Göteborg så såg min äldsta dotter en annons om att de sökte pedagoger till den förskola som Kristinaskolan skulle starta inom kort. Jag blev “eld och lågor” och tyckte det verkade spännande och skickade in min ansökan, eftersom jag gärna ville arbeta i Angered. Jag blev jätteglad att jag fick vara en del i arbetslaget från starten,
Kristinaskolan är unik, och jag tycker att det är en förmån att få arbeta här. Det är värdefullt att få vara en del i ett större arbetslag med en gemensam värdegrund.

Varför vill du jobba med barn i förskoleåldern?
Jag har alltid haft barnen på hjärtat, När mina egna barn var små så var det ofta också andras barn hos oss, vi var stödfamilj under flera år osv. Valet att arbeta med barn i förskoleåldern har fallit sig naturligt. Barn, särskilt i denna åldern, är helt fantastiska! Det är så fascinerande att få vara med och se och främja deras nyfikenhet och upptäckarglädje och få se dem växa och utvecklas.

Vad minns du från din egen förskoletid?
Jag minns att jag hade snälla fröknar och att det var roligt att leka med kompisarna. Och att vi gjorde ett experiment för att se vad som hände om man lät en mjölktand ligga i ett glas coca-cola ett par dygn…! Det var nästan lite läskigt, kommer jag ihåg :) Därefter vågade jag knappt dricka coca-cola på ett bra tag.

Vad är ditt livs bästa minne?
Det måste vara när mina 4 barn föddes! Det går inte att jämföra med något annat.

Vad betyder tron för dig?
Allt, skulle jag vilja säga :)