Du är här:Start > Reportage > Tio frågor

Tio frågor

Nu ska ni få möta Gun som är både Kristinaskolans allra första lärare, och dessutom mesta lärare! I mer än 30 år har Gun engagerat sig för barn och familjer på Kristinaskolan och i Angered. Trots att hon nu har slutat jobba på Kristinaskolan ställer hon upp och är vår räddande ängel när det behövs vikarier i både förskola, skola och fritids. Vi är så glada och tacksamma för vår Gun!

Berätta, vem är Gun Linwik?

Jag heter Gun Linwik och kommer från Lammhult i Småland. 1982 flyttade jag till Sandeslätt i Angered för att arbeta som lågstadielärare på Kristinaskolan, som startade då. 1987 gifte jag mig med Dag Wikström. Vi har vårt andliga hem i Sandeslätts Kristna Församling.

Fem ord, som dina vänner säger om dig!

Trofast, omtänksam, pålitlig, konstnärlig och klok.

Om du fick en miljon kr i handen, vad skulle du göra då?

En del skulle jag ge till att sprida Guds rike. Kanske skulle jag köpa ett hus.

Vilket, eller vilka fotbollslag håller du på?

Jag är inte intresserad av fotboll.

Du var den allra första läraren på Kristinaskolan. Hur var det att komma till Kristinaskolan när den var alldeles ny?

Första gången jag såg Drängstugan, där skolan skulle vara, tyckte jag den såg förskräcklig ut med igenspikade fönster och klängväxter på väggarna. Det var mycket arbete med att bygga upp skolan. Jag minns när vi gjorde den första läromedelsbeställningen hemma hos vår ordförande. Vi höll på till kl. halv 3 på natten! Första läsåret hade barnen matsäck med sig. Det var roligt med alla entusiaster, som ställde upp, byggde om, städade, bjöd på semlor, ordnade utflykt, träffades för att arbeta praktiskt för jul- och vårbasarerna eller studerade boken "Ditt barn behöver dig" och gav mig kuvert med pengar. Det var inte alltid det fanns pengar till lön. Vi kämpade för att få ekonomin att gå ihop, bidrag från föräldrar, vänner och fonder.

Hur har skolan förändrats under de år du funnits med?

Vi startade med två klasser, kl.1-2 och kl. 3-4, sammanlagt kanske 24 elever och två lärare. Så växte vi, a-klasser, mer personal, fler byggnader, åk 1-9, fritids, förskoleklass och förskola. Vi fick skolmat och skolpeng.

Vill du dela något speciellt minne från din tid på Kristinaskolan?

Jag minns särskilt första uppropsdagen med närvaro av bl.a. Väst-Nytt. Sen läste jag om den nystartade Kristinaskolan i tidningen Dagen. Jag var på en stor bild på första sidan.

Vilka är dina förhoppningar för Kristinaskolan i framtiden?

Jag hoppas att Kristinaskolan ska få fortsätta sprida Guds kärlek och omsorg bland familjer i Angered och få ha en positiv påverkan i närområdet och också längre bort. Jag tänker att Gud kan använda elever från Kristinaskolan på andra platser. Så önskar jag att Kristinaskolan fortsätter att stödja projekt som Vännernas Hus i Ukraina.

Hurdan är en god elev?

En god elev arbetar efter sina förutsättningar och ställer upp för sina klasskamrater och andra.

Vad betyder tron för dig?

Jag svarar som andra också har svarat: ”Tron betyder allt för mig.” Den ger mig trygghet och mål och mening med mitt liv.