Du är här:Start > Reportage > Tio frågor

“Tio frågor”-serien fortsätter. Nu har turen kommit till Ingrid Nilsson-Wåhlander. När Kristinaskolan firade 30-års jubileum förra året var det Ingrid som kände alla, från både förr och nu, för hon har varit med på olika sätt ända från starten, både som förälder, styrelsemedlem och nu som lärare.

Berätta, vem är Ingrid Nilsson-Wåhlander?

En kvinna som har bott på många platser. Valdemarsvik, Norrköping, Säffle, Hisings Backa, North Carolina, Hammarkullen, Uppsala, Gävle, Eriksbo, Gårdsten, Rannebergen, Mölndal, Askim. Jag är mamma och mormor. Blå ögon har jag och grånande hår. I skolan undervisar jag i NO och teknik.

Fem ord, som dina vänner säger om dig!

Ingrid tycker om sin trädgård.

Om du fick en miljon kr i handen, vad skulle du göra då?

Dela med några.

Vilket, eller vilka fotbollslag håller du på?

Fotbollar håller jag på. Samlar dom på mitt kontor när dom sparkas inomhus på Fjällblomman.

Du har engagerat dig i Kristinaskolan i många år, först som förälder och styrelsemedlem, och sedan som lärare. Vad är det för skillnad mellan att vara förälder och att vara lärare på Kristinaskolan?

Jag minns att vi fick städa skolan som föräldrar för väldigt länge sedan. Det behöver jag inte nu.

Hur har skolan förändrats under de år du funnits med?

Skolan följer de förändringar som sker i samhället runt oss.

Vill du dela något speciellt minne från din tid på Kristinaskolan?

Två gånger har jag varit med klasser i Stockholm. Första gången fick vi ta emot pris direkt ur drottning Silvias hand för en film vi gjort. Andra gången blev vi inbjudna att träffa drottningen på Slottet och vi blev visade runt där.

Vad gör NO så intressant? Varför ska elever satsa på NO?

Biologi handlar mycket om livet. Att vara levande är fantastiskt. Fysik handlar om ljus och ljud bland annat. Tänk att alla färger gömmer sig i det vanliga ljuset och att det finns många ljud som andra hör men inte vi människor. Kemi är färger som ändras och dofter som vi kan blanda till. Att lära sig mycket om hur vi ska ta vara på miljön är viktigt för allas framtid.

Hurdan är en god elev?

Ibland kan man tänka att elever inte gör det som det förväntas av dem. Skolan fungerar dåligt när mycket tid används till att inte studera. Men elever är varken goda eller onda. Ibland är mina elever goa och ibland superjobbiga.

Vad betyder tron för dig?

Just nu sjunger vi, i gospelkören som jag är med i, sånger om en flod som skiljer det här livet och nästa. Att få slå läger på andra sidan. Att ha liv och ana att det finns någon som är livets ursprung är skönt. Att tro att livet är starkare än döden.