Hoppa till innehållet

Du är här:Start > Reportage > Tio frågor

Tio frågor till Irene

Irene är en av Kristinaskolans fantastiska pedagoger. Hon leder teamet som arbetar med våra “lejon” och “lamm” i förskolan. Läs våra tio frågor och hennes svar så får du veta lite om både Irene och hennes framtidsdrömmar.

Berätta, vem är Irene Sletteberg Gustafsson?
Irene är norsk!! Gift med Morgan, har två vuxna barn och ett barnbarn. Gillar sitt jobb, inredning, trädgård och handarbete (oj nu insåg jag att jag är en tant...jaja bjuder på detta)

Fem ord, som vänner säger om dig!
Snabb, rak (av och till lite för rak..), tydlig (av och till lite för tydlig…) kreativ och målinriktad.

Om du fick en miljon kr i handen, vad skulle du göra då?
Hmm vem läser detta… Jag skulle nog ge bort en del till mina barn, betala lite på huslånet, ge till någon som Gud påminde mig om att ge till… och gå på stan och köpa mig saker jag ville ha… Sen var nog de pengarna borta..

Vilket, eller vilka fotbollslag håller du på? (Varför?)
Fotboll… vad är det…? Inget som helst intresse, förutom då min son spelade som barn.

Vad fick dig att börja jobba just på Kristinaskolan?
Efter att ha arbetat på samma förskola i Biskopsgården i över 20 år så tyckte jag att det hade varit roligt att byta till något annat, och när det blev en tjänst ledig på Kristinaskolan så kände jag att “JAA” detta vill jag söka. Angered är ju ett flerkulturellt område och jag berikas så mycket av att arbeta med barn och föräldrar från olika delar av världen.

Varför vill du jobba med barn i förskoleåldern?
För att det är roligt, intressant och lärorikt! För att jag tycker om att kommunicera och utforska livet tillsammans med dem. Barn är också positiva, ärliga, vetgiriga och fantastiskt underbara så jag kan inte tänka mig något annat jobb.

Vad har du för framtidsdrömmar för Kristinaskolans förskola?
Att vi får fortsätta att vara en positiv och bra förskola. Att vi hela tiden skall utvecklas och vara målinriktade. Att Suzukiarbetet som vi precis börjat med fortsätter att vara positivt och att barnen får med sig ett musikintresse som varar långt upp i skolåldern.

Vad minns du från din egen förskoletid?
Jag gick inte på förskola...

Vad är ditt livs bästa minne?
Det måste väl vara när jag gifte mig och barnens födslar...

Vad betyder tron för dig?
Min tro på Jesus är ju det jag bygger livet på! Att veta att jag har hittat meningen med livet är ju ganska så bra! Jag har Jesus med mig i medgång och motgång, i glädje och sorg, i smått och stort! Livet med Jesus är det bästa livet!