Du är här:Start > Reportage > Tio frågor

10 frågor

Nästa person vi ska få lära känna lite mer genom att ställa våra 10 frågor är Johanna Lithner. Både eleverna på lågstadiet, fritids och mellanstadiet brukar dra i Johanna, så du har kunnat se henne nästan överallt i och runt huset på Fjällkåpan. Tyvärr kommer vi att se mindre av henne framöver eftersom hon ska börja studera på socionomprogrammet. Vi är glada över de år Johanna satsat på Kristinaskolan och önskar henne Guds välsignelse och lycka till i framtiden!

Berätta, vem är Johanna Lithner?

En lång, rödhårig, 24-åring som älskar Gud, människor, musik och pasta.

Fem ord, som dina vänner säger om dig!
Omtänksam, kreativ, lekkompis, stark, ger världens bästa kramar.

Om du fick en miljon kr i handen, vad skulle du göra då?
Först skulle jag boka en resa till Hawaii och lära mig surfa, sedan starta upp ett hem för människor som bor på gatan.

Vilket, eller vilka fotbollslag håller du på?
Kollar bara på fotboll när det är VM typ. Och då brukar jag heja på Sverige och sen när Sverige har åkt ut, Spanien.

Vad gillar du med att jobba på fritids?
Att det är lite mer fritt med vad man måste få gjort och då kan man ta mer tid till att lära känna alla som är där mycket bättre.

Vad gillar du med att jobba i klasserna?
Det är såå roligt att se när en elev har lärt sig något den inte fattade innan. Och även om det kanske inte är jag som gjort att den förstår är det ändå så coolt att se det hända.

Har du något särskilt minne från dina år på Kristinaskolan som du vill berätta?
Alltså jag har nog inget specifikt. Men något som är återkommande för mina elever då: försök koncentrera dig när fröken står och hickar hysteriskt i 45 min utan stopp.

Det är inte bara ett minne från en gång. Men alltså några av mina absoluta favoritdagar är när vi har dagar med hela skolan. Typ vildmarksdagar, friidrott osv. Jag älskar när alla är tillsammans och uppmuntrar varandra till att klara lite konstiga och svåra utmaningar.

Hurdan är en god elev?
En som vågar försöka och pröva saker som egentligen känns svåra.

Johanna, du är ofta kärleksfull och uppmuntrande. Har du några tips?

Haha, jag vet inte. Kanske vårt bästa fritidsbudord, ”det är viktigare att vara snäll än att ha rätt”.

Vad betyder tron för dig?
Jag hade inte orkat med livet om jag inte hade haft Gud i mitt liv. Och jag hade definitivt inte varit den jag är idag om inte Gud hade format och lett mig.