Du är här:Start > Reportage > Tio frågor

Tio frågor

Reportageserien “Tio frågor” fortsätter. I dessa reportage får du möta olika personer som finns här på Kristinaskolan. Nu har turen kommit till John Mensah. John fixar med maten till alla, och håller lokalerna på skolan rena och fina.

Berätta, vem är John Mensah?
Jag kommer från Ghana. Jag har bott i Sverige över 20 år. Jag har fyra barn. Jag har jobbat på Kristinaskolan i många, många år. Jag trivs!

Några ord, som vänner säger om dig!
De säger att John tycker om alla människor. De säger att jag gillar att diskutera och prata om världen. Och så säger de att jag alltid har godis i fickan, som jag delar med mig av. John bjuder alltid på goda saker.

Vilket, eller vilka fotbollslag håller du på?
Manchester United och GAIS. För de är bäst!

Om du fick en miljon kr i handen, vad skulle du göra då?

Köpa en insatslägenhet och ge en del till mina barn. Jag vill också ge en del till fattiga barn.

Du har fyra vuxna barn som gått på Kristinaskolan. Varför valde du Kristinaskolan till dina barn?
Jag tyckte att det var en bra skola och jag ville att barnen skulle vara här.

Du har också jobbat på Kristinaskolan i många år. Varför vill du jobba på Kristinaskolan?
För det är en kristen skola, och här är goa människor. Vi är nästan som en familj.

Har du något särskilt minne från dina år på Kristinaskolan som du vill berätta?
Jag har sparat allt som mina barn har gjort i skolan. Det är roligt att titta på.
Jag blir också väldigt glad när barnen ropar på mig ute på stan, eller när jag träffar gamla elever som känner igen mig så att vi kan prata lite.

Vad tyckte du om när du själv var barn och gick i skolan?
Det var roligt. Jag gillade fotboll. På tisdagarna brukade vi sjunga, men då ville jag helst gömma mig, för det tyckte jag inte om. Lärarna i Ghana har mycket disciplin och är ganska stränga. Här i Sverige har man bättre kontakt med sina lärare.

Vad är ditt livs bästa minne?
När barnens morfar tog ut oss med husvagnen och vi åkte på äventyr tillsammans.
Och när tvillingarna föddes! Det var fantastiskt!

Vad betyder tron för dig?
Gud är min hjälp. Och jag får kraft att hjälpa människor av Honom. Halleluja! Amen!