Hoppa till innehållet

Du är här:Start > Reportage > Tio frågor

Tio frågor

“Tio frågor”-serien fortsätter. Nu har turen kommit till Katarina Forsström, som jobbat på Kristinaskolan i ett par år. Eftersom Katarina är Kristinaskolans specialpedagog träffar hon alla Kristinaskolans klasser och lärare, och hjälper oss med det vi behöver. Nu får vi hjälp att lära känna Katarina lite mer med hjälp av hennes svar på våra tio frågor.

Berätta, vem är Katarina Forsström?
Jag är en morgonpigg person som ofta lägger mig lite för sent, hopplöst svag för Anthon Berg och mintchoklad, simmar gärna, går på Friskis & Svettis, gillar att snickra, bygga och renovera i vårt hus och vår trädgård och i min vägskyltsblå bil är det bara P1 som funkar…
I det gula huset lite utanför Kode bor jag med Peter och numera bara ett av våra tre barn. Det bästa jag vet är att vara ute på havet i vår båt och bara få vara, läsa, promenera, fiska, slappa och få spela Ruzzle.

Fem ord, som dina vänner säger om dig!
Jag har aldrig frågat men kanske de skulle säga att jag är energisk, positiv, uthållig, vill ha både hängslen och livrem (alltså koll på läget) och ordningsam.

Om du fick en miljon kr i handen, vad skulle du göra då?
Snabbt som ögat sätta in dem på bankkontot och spara en tjuga i handen för att fira med After Eight.

Vilket, eller vilka fotbollslag håller du på?
Att fråga mig om fotboll är helt hopplöst för jag kan nästan ingenting. Det finns mycket som jag är intresserad av men inte av sport. För många år sedan när det hände att jag köpte en kvällstidning brukade jag slänga sportdelen redan i affären så jag slapp ta med den hem...

Varför vill du jobba på Kristinaskolan?
Jag hade turen att bli erbjuden jobb på Kristinaskolan och här finns mycket värme, härliga elever och engagerade arbetskamrater. Det är en skola som inte är så stor och det är lättare att se och möta fler elever. Jag trivs här och även jag lär mig mycket hela tiden.

Nu har du jobbat ett par år på Kristinaskolan. Vad gillar du extra mycket?
Jag gillar den fina stämningen som finns på skolan och att få vara med och förhoppningsvis göra skillnad. Att kunna vara ett stöd och hjälp i olika sammanhang, både för elever och för arbetskamrater.

Du är Kristinaskolans specialpedagog. Berätta, hur lär man sig bra?
Det är så olika på vilket sätt vi lär oss men för alla så är några bra tips att vara nyfiken, intresserad, öppen för att lära sig nytt och att ha stor försöksvilja. Det är också viktigt att fråga om man inte förstår. En del får kämpa mer för att lära sig och en del har det lättare att lära sig. Olika stöd och hjälp i skolan kan man också behöva för vi är alla olika och har olika behov.

Du är ju inte bara specialpedagog utan musiklärare också. Vad är så bra med musik?
Att bara få lyssna och använda öronen för att uppleva något. Tänk att musik kan beröra dig rent fysiskt: kanske får den dig att gråta, ger dig gåshud eller är så medryckande att det är svårt att sitta still. Den kan framkalla minnen som du upplevt eller skapa gemenskap och glädje för den som sjunger och spelar tillsammans med andra. Eller vara en njutning för bara dig själv i din egen vrå.

Vad lyssnar du på i sommar?
Sommar i P1… finns nästa inget som fångar mig mer än att få lyssna till andra människors berättelser om olika äventyr och upplevelser eller om andra människors liv och deras historier.
Sedan kommer jag att lyssna på naturen och havet och hoppas det blir många sådana dagar.

Vad betyder tron för dig?
Min morfar var präst och tron för mig är som ett barn som håller en trygg förälder i handen och när barnet inte orkar gå längre så blir det buret. Tron finns för mig också i naturen och havet som är så mäktigt och ger mig ro och stillhet.