Du är här:Start > Reportage > Tio frågor

Tio frågor

“Tio frågor”-serien fortsätter. Nu har turen kommit till Kristine Ehizogie, vår kreativa och uppmuntrande slöjd- och bildlärare.

Berätta, vem är Kristine Ehizogie?

Jag är framför allt lärare och har varit det i ungefär 30 år. Jag är också mamma till en vuxen pojke och farmor till tre pojkar. Gift med Gabriel och bor i Rannebergen.

Fem ord, som dina vänner säger om dig!

Snäll, trogen, en man kan lita på, pigg på att hitta på saker, en som man kan be tillsammans med.

Du har bott på många ställen på jorden. Berätta.

Jag har bott på Hawaii i två år och det var en upplevelse för livet. Jag har också varit på outreach i Thailand, Indonesien, Filippinerna, Sydkorea, Malaysia, USA, nästan hela Europa. Det finns länder som jag inte har sett än, men det kommer!

Om du fick en miljon kr i handen, vad skulle du göra då?

Det räcker tyvärr inte till ett hus. En miljon, jag vet inte…. Kanske en bil, för det ger frihet.

Vilket, eller vilka fotbollslag håller du på?

Real Madrid. Och så borde man väl säga svenska landslaget.

Varför vill du jobba på Kristinaskolan?

Jag har nästan alltid jobbat på kristna arbetsplatser. Jag gillar att kunna kombinera min kristna tro och mitt lärararbete.

Har du något särskilt minne från dina år på Kristinaskolan som du vill berätta?

Man har många goda minnen. Den första modevisningen var väldigt spännande, vi bröt ny mark, och fick eleverna att växa. Den första gången vågade eleverna inte gå in när det var dags för entré, och jag fick säga till alla som var där att komma tillbaka om en timme. Det gjorde de, och då vågade eleverna gå in, även om de rusade in och ut med en väldig fart. Men det var seger att de vågade och väldigt kul.

Hurdan är en god elev?

Man utvecklas snabbt som elev när man lyssnar bra på genomgångar och tycker om att lära sig. Alla har möjlighet att utvecklas och lära sig mer.

Vad är ditt livs bästa minne?

Oj! Det måste vara när jag mötte Jesus. Det var då jag fick hopp och mål och kraft till att gå mot målet. Det var den viktigaste vändpunkten i mitt liv.

Vad betyder tron för dig?

Det är som att andas. Tron är. Den bara finns naturligt. På sätt och vis har jag alltid trott på Gud.