Du är här:Start > Reportage > Tio frågor

Tio frågor

Magnus Westh har och har haft många uppgifter på Kristinaskolan. Därför vet de flesta vem Magnus är. Men nu ska du få veta ännu mer om vem han är och vad han tycker när han svarar på våra 10 frågor.

Berätta, vem är Magnus Westh?
Jag är 23 år och är lika lång som Zlatan.
På fritiden håller jag på mycket med musik, jag sjunger och spelar gitarr i Hillsong kyrkan som ligger vid Redbergsplatsen och sen skriver jag och spelar in musik hemma och tillsammans med vänner!

Fem ord, som dina vänner säger om dig!
Glad, omtänksam, måldriven, musikalisk och tänkare. Jag har fått höra att jag är något utav en filosof.

Om du fick en miljon kr i handen, vad skulle du göra då?
Skulle överfört pengarna till min brors fru direkt då hon är ekonom och väldigt bra med pengar. Jag hade nog låst pengarna i minst 1 månad innan jag hade rört dem, för jag är så bra på spendera pengar annars!

Annars hade jag velat köpa lägenhet som jag hade hyrt ut, köpt en ny ”Martin HD-28”, dvs en akustisk gitarr för ca 30 000kr!

Sen skulle jag fundera vidare på vad jag skulle göra med pengarna i säkert några månader innan jag skulle tagit fler beslut!

Vilket, eller vilka fotbollslag håller du på?
Håller på Frölundas Indians sen nu i höstas då jag var på min första hockeymatch någonsin, Frölunda mötte Linköping och vann 4-1 på Scandinavium, ca 12000 åskådare, fantastiskt roligt! (Magnus pratar inte om fotboll utan om ishockey- red anm.)

Vad gillar du med att jobba på fritids?
Barnen är väldigt fina människor. Alla är egna personligheter med olika intressen, de har ett eget sätt att tänka och humor. De gör och säger väldigt många roliga grejer som har gett mig många fina minnen.

Vad gillar du med att jobba i klasserna?
Jag får ofta sitta lite extra med en elev i taget och det är ofta väldigt roligt i och med att man kan få ge den eleven sitt fulla fokus och få höra hur den tänker och så.

Du var Kristinaskolans vaktmästare under ett par år. Vad gillade du med att jobba som vaktmästare?
Det finns alltid nåt att fixa och pilla med, vilket är något jag trivs väldigt bra med.
Sen får man lära känna alla på skolan ganska bra i och med att alla behöver ha tag i vaktmästaren då och då!

Har du något särskilt minne från dina år på Kristinaskolan som du vill berätta?
Jag kommer ihåg en utflykt som vi gjorde med klassen till “Kopparbunken”, det är ett laboratorium som tillhör Chalmers. Där fick vi titta på elektricitet som flög som en blixt och höga strömspänningar. Det var coolt. Sen när vi gick på promenad samma dag så såg jag en padda som frusit fast under isen. Det såg jobbigt ut och det kommer jag fortfarande ihåg av någon konstig anledning.

Hurdan är en god elev?
Någon som är villig att vara ödmjuk, det kan vara väldigt jobbigt att lära sig nya saker eller testa något man aldrig gjort förut, eller våga utmanas i att bli bättre i något för att man kan se dum ut.

Det finns ett ordspråk som lyder ungefär “Fråga en fråga och du ser dum ut en stund, fråga inte frågan och du är dum för alltid.”
Det tänker jag på ibland när jag inte riktigt förstår något och kanske måste skämmas lite.

Vad betyder tron för dig?
Tron för mig är att jag har någon jag kan vända mig till, jag ber för framtiden, mina nära och när någon är sjuk och hoppas att Gud ska ta hand om den personen på bästa sätt.

Tron är också väldigt praktisk för mig, jag försöker inte fastna för mycket i saker som inte kanske påverkar mitt liv men jag har haft mycket hjälp utav att försöka följa de regler och tips som står i bibeln t.ex. att man ska försöka vara så god vän med alla så gott som det går, eller att man mår bra av att gå till kyrkan osv.

//Magnus Westh, även kallad för Mango-Tango