Du är här:Start > Reportage > Tio frågor

Tio frågor

Reportageserien “Tio frågor” fortsätter. I dessa reportage får du möta olika personer som finns här på Kristinaskolan. Nu har turen kommit till Malin Lindgren, förälder till en pojke i som började förskolan hösten 2011. Nu har barnen blivit äldre, och det är dags för den äldste att börja förskoleklassen hösten 2014, och de yngre finns nu i förskolan. Malin själv är sedan en tid tillbaka med i styrelsen för Kristinaskolan.

Berätta, vem är Malin Lindgren?

Jag är precis fyllda 33 år, flyttade till Rannebergen från Mölnlycke 2010. Jag är gift sedan 7 år tillbaka och har nu tre härliga barn. Är utbildad musiklärare men jobbar nu som kantor i och utanför Kungsbacka. Kommer ursprungligen från Västerbotten.

Fem ord, som vänner säger om dig!

Hjälpsam, glömsk, velig, plikttrogen, gillar sällskapsspel.

Vilket, eller vilka fotbollslag håller du på?
Borde svara HIF för att göra stora delar av släkten glad men måste erkänna att jag nog är mer insatt i hockey, då håller jag på HV71, vet inte varför dock:)

Om du fick en miljon kr i handen, vad skulle du göra då?
Betala av lånen, kanske vara hemma mer med barnen, hitta på fler roliga saker med familjen. Hälsa på min släkt i Norrland och fixa till huset alternativt hitta ett annat boende.

Hur kom det sig att ni valde Kristinaskolans förskola för er son?
Förskolan startade i samma veva som han skulle fylla 3 år och byta avdelning där han var. Den förskolan han gick på låg ganska långt bort och det var ett plus att här fanns en kristen profil.

Nu har du ju även blivit medlem i Kristinaskolans styrelse. Varför vill du engagera dig för Kristinaskolan?
Jag och min man är måna om barn och ungdomar här i området. Om jag kan bidra med något gör jag det gärna. Jag märker att många barn/ungdomar är vilsna idag, jag hoppas att vi kan göra skillnad.

Hur är en god elev?
Visar hänsyn, tar hand om gruppen så att alla får möjlighet att lära sig.

Vetgirig, ställer frågor, men kan samtidigt lyssna på andra.

Vad tyckte du om när du själv var barn och gick i skolan?
Jag var ganska tidig och hade lätt för allt i skolan, till en början. Jag tyckte att det var roligt att vara duktig, tills alla började jämföra sig med mig och upptäckte att de ofta var bättre i de senare årskurserna. Mina favoritämnen var helt klart musik och matte vilka är de ämnen jag har utbildat mig i senare.

Vad är ditt livs bästa minne?
När mina barn föddes och resorna dit.

Vad betyder tron för dig?
Det är en grund att stå på, jag klarar mig inte själv även om vi ofta vill tro det.

Hos Gud kan vi hämta kraft, dela vår glädje men även det tunga som vi själva inte orkar med.