Du är här:Start > Reportage > Tio frågor

Tio frågor

Nästa person vi ska få lära känna lite mer genom att ställa våra 10 frågor är Marta Lindberg. Marta har jobbat i både förskolan, skolan och på fritids några år, men till hösten är det dags för henne att lämna Angered och istället resa jorden runt under ett år eller två.

Berätta, vem är Marta Lindberg ?

Jag är en glad ung kvinna i mina bästa år. Jag älskar barn, skratt och Jesus.

Fem ord, som dina vänner säger om dig!

Glad, impulsiv, rak, tankspridd och generös.

Om du fick en miljon kr i handen, vad skulle du göra då?

Ja du, något vettigt hoppas jag. Finns ju SÅ många med behov.

Vilket, eller vilka fotbollslag håller du på?

Hahaha. Jag är inte så mycket för sport men min pappa håller på IFK Göteborg så jag antar att jag svarar det då.

Du gick själv på Kristinaskolan som barn. Kan du berätta något särskilt minne från den tiden?

Under tiden på mellanstadiet så brukade vi smyga till affären på rasterna. Vi fick ju självklart inte det men vi kom på att om vi låtsades gå till syslöjden, som låg i en av lägenheterna mitt emot högstadiet då kunde vi gå in trapphuset, gå ner för trappan, ut bakvägen och sen var det bara att kuta allt vad vi hade över bilvägen och in i affären. Vad gör man inte för sura nappar eller en nybakad baguette?

Varför har du velat jobba på Kristinaskolan?

Från början så var det inte mitt mål att jobba här. Jag bara råkade hamna här när jag skulle hjälpa mamma en dag. Men jag kan inte tänka mig en bättre arbetsplats. Här finns allt av det bästa! Fantastiska förebilder, givande utmaningar och uppmuntrande kollegor.

Nu har du jobbat på här några år. Kan du berätta något minne från de här åren?

För två år sedan hade vi en sommaravslutning för fritids. Vi hade havstema på festen och all personal var utklädd. Jag sydde röd sjöstjärnedräkt och målade mig helt röd i ansiktet. När festen led mot sitt slut bjöd vi på grillkorv och föräldrar kom för att hämta sina barn. Då kom en förälder fram till mig och viskade. “Är det ketchup du ska föreställa?”

Marta, det märks att vänner är viktiga för dig. Hur är en god vän tycker du?

Som Cecilia Lind. Hon är trygg, pålitlig, ärlig, kreativ, modig och framför allt hysteriskt rolig. Gud har välsignat mig med många helt underbara vänner, det allra viktigaste för mig i en vän är att det är någon som tycker om mig.

Vad vill du berätta för oss om dina framtidsplaner?

Ja, jag ska ut på äventyr. I höst flyger jag ner till Malaysia och mönstrar på Logos Hope. Logos Hope är en stor missionsbåt som seglar världen runt. Ombord på båten finns en stor bokaffär som lockar tusentals besökare. En hel del av böckerna i bokaffären är utbildningslitteratur och på så sätt kan vi komma med kunskap till delar av världen där det behövs. När båten stannar i en hamn åker delar av besättningen ut i närområdet för att hjälpa till med att tex bygga skolor och att gräva brunnar.

Vad betyder tron för dig?

Den är grunden för allt jag är. Jag vet att Gud finns nära och Han ser mig hela tiden. Han bryr sig om och tar hand om mig. Om än världen går under så vet jag att min själ är trygg i Hans händer.