Du är här:Start > Reportage > Tio frågor

Tio frågor till Philip

“Tio frågor”-serien fortsätter. Nu har turen kommit till Philip Flygare. Philip har precis varit föräldraledig, men har innan dess jobbat på Kristinaskolan under flera år. En gång i tiden var han också elev på Kristinaskolan, så han känner till skolan på många olika sätt. Vi ser fram emot att höra vad han har att berätta!

Berätta, vem är Philip Flygare?
Jag är en 37-årig tvåbarnspappa som är gift med min ungdomskärlek Tina sedan 12 år tillbaka. Min pappa växte upp i forna Jugoslavien, i det som idag heter Montenegro (De svarta bergen), min mamma är från Sverige. Jag har vuxit upp i Angered och bott här nästan hela mitt liv (Gårdsten, Rösered/Ramnebacken och Hammarkullen). Mina intressen i livet är Gud och min församling/kyrka, musik och sport i största allmänhet men framförallt fotboll. Jag jobbar även på ICA Maxi i Angered Centrum så bli inte förvånad över om du ser mig där ibland. Jag gick ettan till sexan på Kristinaskolan och har jobbat på skolan sedan 2005. Tina har också varit elev på Kristinaskolan. Jag drömmer om att ta motorcykelkörkort en dag!

Fem ord, som dina vänner säger om dig!

Engagerad, omtänksam, målinriktad, sportintresserad och Gudsfokuserad.

Om du fick en miljon kr i handen, vad skulle du göra då?

Jag och min familj har en längtan efter en större bostad. En stor del av pengarna skulle definitivt gå till detta. Sedan skulle jag gärna vilja resa till ett varm plats med min familj på en skön semester vid något tillfälle. Jag tror också på att våra resurser är till för att användas till andra så jag skulle välja välgörande ändamål med folk i stor nöd.

Vilket, eller vilka fotbollslag håller du på?

Liverpool och IFK Göteborg och när jag var yngre även AC Milan. Jag har en dröm om att åka till Anfield Road för att se Liverpool spela, gärna mot Everton, Manchester United eller Chelsea eller varför inte IFK Göteborg i Champions League...haha!

Vill du dela något speciellt minne från din tid på Kristinaskolan? Både något som elev och något som lärare, om du vill!
Jag kommer ihåg min första skoldag, den var speciell, jag stod i vändzonen nere vid Gunnareds gård och “drängstugan” som skulle bli till 6 år på skolan (högstadiet fanns inte då). Jag kände mig lite nervös och lite ensam då jag väntade på att uppropet skulle ske. Sedan kommer jag ihåg alla mina lärare som jag senare haft förmånen att jobba tillsammans med. Lärarna var redan på den första tiden av skolans existens värda att beundra för sitt engagemang och duktiga kunnande i att lära ut!

Hurdan är en god elev?
En god elev är villig att lära sig nya saker av både sina lärare och sina klasskamrater. En god elev är också en person som bryr sig om sina klasskamrater och som lyssnar på den som har ordet. En god elev förstår att man gör saker tillsammans som en klass och inte ensam och endast för sig själv.

Du är ju mycket välutbildad och har lärarutbildning i musik och historia men också flera års teologisk utbildning från USA. Varför är utbildning viktig?
En utbildning är ett unikt tillfälle att göra något helhjärtat och fokuserat under en bestämd tid. Detta ger en själv en möjlighet att påverka sin egen framtid för resten av livet som kan leda till något väldigt gott för sig själv och andra. Jag har 10 års eftergymnasiala studier. En 2-årig KY-utbildning - Kvalificerad Yrkesutbildning till Musikkommunikatör, 5-årig Gymnasielärarutbildning från Göteborgs Universitet i musik och historia, samt en 3-årig masterutbildning i Media och Kommunikation med teologi (kunskap om Gud) och Bibelkunskapsinriktning i Dallas, Texas. Alla dessa utbildningar har utvecklat mig mycket som människa men också som lärare. De har utmanat mig och hjälpt mig att göra det som jag faktiskt trodde var omöjligt för mig att klara av.

Varför ska man hålla på med musik?
Musik ger en glädje för livet. Musik är ett språk som inte alltid kräver ord. Musik stimulerar andra delar av vår hjärna och kompletterar andra ämnen i skolan. Vi behöver variation i livet och musik erbjuder detta. MUSIK ÄR FRAMFÖRALLT SJUKT ROLIGT OCH SPÄNNANDE….det finns så många olika instrument vilket betyder att det finns ett instrument JUST FÖR DIG!

Vad betyder tron för dig?
Tron på en god Gud som har en plan för just mig, min familj och denna värld betyder mer än vad ord kan förklara. Att jag har en evighet tillsammans med Gud slår ALLT! Därför betyder det så mycket att få jobba på just Kristinaskolan. Tron på Gud påverkar HELA mitt liv, de val jag gör, mötet med andra människor, synen på mig själv och framförallt hur beroende jag är av att Gud tar hand om mig och hjälper i detta liv här och nu men också i evigheten. Kunskapen som Bibeln ger om Gud har gett ordet “kärlek” en helt ny dimension!

Till sist...nämn en låt som du lyssnat extra mycket på under sommaren!

Bandet “Cold Play” har skrivit en låt som heter “Super Hero” tillsammans med "Chainsmokers”. Låten är riktigt skön att lyssna på och har något viktigt att säga om att vi inte behöver vara en superhjälte för att verkligen kunna möta andras behov. Vi kan göra små saker som kan göra stor skillnad även om vårt självförtroende inte alltid är det bästa!