Du är här:Start > Reportage > Tio frågor

Sam David

Sam David är en man som hjälper oss alla, både små och stora. Han har och har haft lite olika uppgifter på Kristinaskolan.

Berätta, vem är Sam David?
Jag är 25 år gammal, uppvuxen på Hisingen, är gift med min Robina och ska snart bli pappa till en pojke som kommer i sommar (2021). På fritiden läser jag gärna en bra bok, idrottar av något slag och umgås med familj och vänner. Jag har jobbat på Kristinaskolan sedan hösten 2017 men var borta läsåret 2018-2019 då jag gick på bibelskola i Stockholm.

Fem ord, som dina vänner säger om dig!
Tålmodig, mild, problemlösare, självmedveten och driven.

Om du fick en miljon kr i handen, vad skulle du göra då?
Bo i Spanien i ett år, dels för att min fru Robina har gått på gymnasiet där och talar nästintill flytande spanska. Alternativt rest runt mellan Portugal, Spanien och Frankrike. Sedan skulle jag investerat en hel del i aktier och fonder samt hjälpt behövande.

Vilket, eller vilka fotbollslag håller du på?
I den svenska fotbollen så håller jag på Hisingslaget BK Häcken. När jag var ung så spelade jag där och var även bollkalle en hel del. 2008 fick jag se dem komma upp till Allsvenskan där de sen dess har hållit sig kvar. Utöver BK Häcken så håller jag på det italienska laget Inter eller Football Club Internazionale Milano som är det fullständiga namnet. Sen givetvis på vårt svenska landslag.

Vad gillar du med att jobba på ute på rasterna?
Jag gillar att se eleverna ha roligt, vara kreativa i sin fantasi samt röra på sig. Det är även roligt att eleverna emellanåt bjuder in mig till att delta i lekarna, främst fotbollen där jag kanske kan bidra mest.

Vad gillar du med att jobba inne i klasserna?
Ofta är jag mycket med enstaka elever och där blir det roligt att se deras personliga utveckling på nära håll. Med klasserna tycker jag det är roligt att se hur de utvecklas som grupp och växer.

Ett av dina jobb just nu är att ordna vikarier när personal är sjuka. Hur gör du för att inte bli stressad?
Emellanåt kollar jag min telefon och mejl strax innan jag ska lägga mig och skickar iväg ett SMS till vikarier. På så sätt kan det vara klart redan kvällen innan, då det ibland kan vara svårt att få tag på vikarier tidigt på morgonen. Har jag tid över på mitt schema så hoppar jag gärna in och vikarierar där jag känner mig trygg för att underlätta.

Har du något särskilt minne från dina år på Kristinaskolan som du vill berätta?
Det finns många. Läsåret 19-20 hade vi vattenkrig med åk 4 samt fritids, det var inte minst uppskattat bland barnen men även hos mig.

Hurdan är en god elev?
En god elev är en som utifrån sina egna förutsättningar tar ansvar för sitt lärande och bidrar till en god miljö i sin omgivning.

Vad betyder tron för dig?
Tron har förvandlat hela mitt liv och lett mig till den plats som jag befinner mig på idag. Utan tron hade jag nog inte levt det underbara liv jag lever idag tillsammans med min fantastiska fru, familj, församling och mitt arbete på Kristinaskolan. Är tacksam att jag 2016 sa ja till bli en del av Guds stora familj.