Du är här:Start > Reportage > Tio frågor

Tio frågor till Teodora

Teodora är Kristinaskolans nya förskolechef. Hon har redan jobbat här i några år, så många känner henne redan. Läs våra tio frågor, så får du lära känna henne ännu mer.

Berätta, vem är Teodora Svetko?
Är född i Rumänien men har bott i Sverige sedan 2001. Hela familjen bor kvar i Rumänien förutom lillebror och hans familj, de bor i Sverige :)
Har jobbat på förskolan i snart 10 år och trivs jättebra med det jag gör!

Fem ord, som vänner säger om dig!
Snäll, smart, engagerad, ambitiös, hjälpsam.

Om du fick en miljon kr i handen, vad skulle du göra då?
Jag skulle ge en del pengar till ett barnhem/äldreboende, det finns så många människor där ute som behöver hjälp.
Resten av pengarna skulle gå till inredning av huset och eventuellt till att köpa en bil.

Vilket, eller vilka fotbollslag håller du på? (Varför?)
Är inte så intresserad av fotboll men brukar titta när Rumänien eller Sverige spelar mot andra länder :)

Vad fick dig att börja jobba just på Kristinaskolan?
Hade hört en kompis som talade så fint om skolan och då sökte jag tjänsten som fanns på Kristinaskolans förskola och jag ångrar inte det! Det är jättefina människor/pedagoger som jobbar här som verkligen bryr sig om barnen!

Varför vill du jobba med barn i förskoleåldern?
Jag tycker att det är underbart att kunna se hur de små barnen utvecklas. Det känns kul att kunna vara med och påverka så mycket det går.

Hur är det att vara förskolechef, vad har du för framtidsdrömmar för Kristinaskolans förskola?
Det känns bra, en spännande roll, man lär sig så mycket!
Framtidsdrömmar- vill behålla tryggheten och glädjen hos barn, föräldrar och pedagoger, men också utveckla det pedagogiska arbetet.

Vad minns du från din egen förskoletid?
Jag minns att jag hade en jättefin och snäll fröken och många fina vänner :)

Vad är ditt livs bästa minne?
När jag blev faster till 2 underbara pojkar!

Vad betyder tron för dig?
Betyder allt!! Hos Honom hittar jag allt jag behöver: kärlek, kraft, trygghet, glädje!