Du är här:Start > Reportage > Vännernas Hus

Boas Adolphi från Barnens ambassad/Vännernas Hus i Ukraina har varit på besök hos oss. På FN-dagen hade vi en morgonsamling för hela Kristinaskolan där Boas berättade om arbetet i Ukraina. Så här skrev han efteråt på sin blogg:

Besök på Kristinaskolan i Angered

I dag på FN dagen den 24 oktober, var jag och besökte denna skola på förmiddagen. Barnen i Kristinaskolan har troget samlat pengar år efter år, för att hjälpa barn som har det svårt i Ukraina och speciellt förstås för oss i Vännernas Hus. Det var ca 200 barn med lärare samlade i gymnastiksalen.

Det är underbart att se alla dessa barn, många kommer ifrån andra delar av världen, där det har varit krig, eller fortfarande är krig. Det finns också några få barn från Ukraina där. Vi pratade lite ryska med varandra efteråt. Oavsett vilken hudfärg eller var de kommer ifrån, så har de ett mål, ett hjärta, att hjälpa andra barn som lider. Efter jag slutat att berätta så kom de fram och gav mig sina teckningar, små häften, kuvert med insamlade pengar från de olika klasserna. En liten bakpulverburk omgjord till insamlingsbössa överlämnades högtidligt av en pojke.
Sedan fick jag många kramar, och ytterligare en gåva av en pojke som ropade: ”Vänta Boas”. Han kom springande fram till mig och lämnade en femkrona. Så underbart att få vara med om sådan här hjärtlighet.

När man som jag blir lite äldre så kan man bli lite trött ibland, men när man får ta emot all den kärlek och omsorg som de gav mig i dag, så får man ny kraft att gå vidare. Jag känner en ödmjukhet och en tacksamhet till dessa barn, och till Kristinaskolans personal.
Jag önskar dem alla Guds rika välsignelse.

Med tårar av lycka satte jag mig i bilen för att fara vidare.

Boas