Hela skolan gör ett hopp för matematiken.

Våra matematiklärare brinner för sitt ämne och för att eleverna ska utveckla sin matematiska förmåga på olika sätt. Därför introducerar de nu något som kallas “Känguru”.

Hör David berätta lite om Känguru-satsningen:

I år, år 2014, förväntas ca 6 000 000 elever i omkring 50 länder delta i kängurusatsningen, och så gör även eleverna i klass 1-9 på Kristinaskolan.

Klass 8-9 gör sina uppgifter den 24/3, och klass 1-7 den 25/3.

Kängurutävlingen kom till i Frankrike 1994 och har till syfte att stärka den matematiska förmågan. Kängurutävlingen har ett fokus på alla elever och är alltså inte en elittävling. Sedan 1999 har skolor från Sverige deltagit.

Tävlingen består av 18-24 logiska problem och till varje problem finns fem svarsalternativ att välja mellan där endast ett är riktigt. Eleverna behöver alltså inte prestera lösningar, vilket brukar uppskattas av många. Det är inte ovanligt att elever som annars inte gillar matematik tycker att känguru-uppgifterna är roliga att klura på. Det är viktigt att tala om att det inte är ett prov, att eleverna troligen inte hinner allt och att en del problem är ganska svåra.

Det finns olika test beroende på vilken klass man går i.

Vi önskar alla elever lycka till.

Frid och kärlek,

David